fájlcsere

Fájlcsere kozmosz II.

Az interneten sem egyszerűbb sikeressé válni, megvalósítani valamit. Itt is él ugyanaz a szertelenség, különbözőség, mint a való életben.

Rovatok:

Fájcsere kozmosz I.

A szórakozás és az információ alapelvárása lehet mindenkinek. Számtalan szolgáltatás, tartalom található az interneten, amihez könnyű szerrel lehet találni a fájlcsere hálózatokon kapcsolódó tartalmat.

Rovatok:

BitTorrent szcéna

HDDJó kérdés, hogy mire lehetne használni még a bittorrentet. Amikor Bram Cohen a technológia szellemi atyja kitalálta ezt a megoldást, minden bizonnyal nem a jogvédett tartalmak cserélgetéséből kipattant eljárásokra és börtönbüntetésekre gondolt.

Hasznos Bittorrent funkció: DHT

A funkció tracker nélkül is képes az adattovábbításra, mivel az eddig a trackeren tárolt adatok a torrent fájlban tárolódnak, így lehetőség van a biztonságos fájlátvitelre akkor is, ha a tracker, ahonnan a fájl származik, leállna.

Rovatok:

Hová tart a fájlcsere?

A WLAN hálózatok működésének kezdete óta a fájlcsere technológiák igen nagy szerepet kapnak a fájlok utaztatásában, de a jövőre nézve ez már korántsem olyan egyértelmű.

Rovatok:

A Bittorrent működése

A techológia működése egyszerű alapokra épül. Egy fájl a letöltés során több feltöltőhöz kapcsolódik. A le és feltöltők, valamint a megosztott tartalom alkotja a bolyt.

Rovatok:

Oldalak

Feliratkozás fájlcsere csatornájára