freeware

Hornil StylePix

A képszerkesztők ingyen elérhető megoldásai közül kiemelkedő lehetőség ez a szoftver. Lényegében ez egy bárki számára fejlesztett alkalmazás.

Rovatok:

Inkscape bevezető

Hogy tisztábban lássuk, egy közepes géppel adódhatnak nehézségek némi idő és a munkafázisok növekedésével, érdemes tehát, ha nincs grafikus képességekkel ellátott gépünk, szűkre szabni a mondandónkat és a sűrű felé haladva lépésenként menteni.

Rovatok:

Kiadvány szerkesztése felsőfokon

Kiadványok szerkesztéshez is található kiemelkedően jó, felhasználóorientált program, aminek a segítségével a munka egész folyamata elvégezhető. A Pencil név alatt fejlesztett program az, amit ebben az esetben érdemes megemlíteni.

Rovatok:

LibreOffice

Az irodai programok közül a legelismertebbek egyike, ráadásul ingyenesen letölthető és ugyanazt tudja, mint bármely más hasonló célokra szánt társa. Az OpenOffice projekthez közel állva 2010-ben kezdődött meg a LibreOffice fejlesztése.

Rovatok:

Formázott szövegek

Bizonyos, hogy e cím hallatán nemsokminden jut az ember eszébe, ám ha az OpenOffice nevű alkalmazást említem, máris egy könnyen, és jól kezelhető szöveg adatbázis illetve táblázatkezelőt lehet elképzelni.

Rovatok:

Feliratkozás freeware csatornájára