operációs rendszer

Az Android sikere

Lassacskán közeledve az ötös verziószám felé, már nem mondható az Android sem fiatal koncepciónak. Teljesen új hozzáállást nem teremtett, de merőben megreformálta a régit.

Gyengélkedőn a Windows Vista

Nem ajánlott az átállás Windows Vistára az Xp-ről. Ezt a Microsoft egyik vezetője mondta, mivel a megszűnő terméktámogatás miatt, az XP-t használó cégek, vállalatok ezt is sok esetben fontolóra veszik.

Rovatok:

Operációs rendszerek - Windows

Az egyik legnépszerűbb, ám a vírusok által legjobban támadott számítógépes grafikus operációs rendszer. A cég 1993 as 1.0 sorozatszámmal ellátott terméke, a konkurencia jelentős válságát okozta.

Rovatok:

Operációs rendszerek - Mac OS

A Mac volt az első grafikus operációs rendszer, 1984-ben. A fejlesztő Apple cég egy biztonságos vírusmentes operációs rendszert fejlesztett. A Mac OS X 2001-ben kapta nevét, ezelőtt Mac Os néven futott.

Rovatok:

Operációs rendszerek - Linux

A rendzser a kilencvenes évek elején indult útjára, egyszemélyes fejlesztője Linus Torvalds, a Linux kernel megalkotója... "A Linux GPL licenc alá helyezése volt a legjobb dolog, amit valaha tettem."

Rovatok:

''Viszlát XP''

Ez a véleménye a Microsoftnak, mivel az XP óta már a második operációs rendszer jelenik meg, így lassan eljön az idő, mikor a Windows 7, vagy más operációs rendszer telepítésére lesz szükség.

Rovatok:

Feliratkozás operációs rendszer csatornájára