vektorgrafika

Online vektorgrafikus megoldások, szerkesztők

absztrakt festés, háttér textúra​Az online, böngészős programok egyre nagyobb teret nyernek a felhasználás könnyebségei miatt. Nem csak a böngészős játékok léteztek már a kezdetekkor sem.

Rovatok:

Kiadványok, vektorok, Inkscape

Inkscape final vectorA vektorgrafika arra való, hogy könnyen, átláthatóan és gyorsan lehessen vele eredményt produkálni. Nagy előnye a méretezés szabadsága minőségváltozás nélkül, másrészt a technológia sokrétű, gyors felhasználhatósága.

Rovatok:

Inkscape bevezető

Hogy tisztábban lássuk, egy közepes géppel adódhatnak nehézségek némi idő és a munkafázisok növekedésével, érdemes tehát, ha nincs grafikus képességekkel ellátott gépünk, szűkre szabni a mondandónkat és a sűrű felé haladva lépésenként menteni.

Rovatok:

Mitől látványos egy vektorgrafia

Az ilyen képeket elemeiben is matematikai képletek alkotják, ezért a mentés előtt (normál formátumba) minőségromlás nélkül alakítható.

Rovatok:

Kiadványszerkesztés ingyenes szoftverekkel

Az internet webes felületén kívül is használható és jól mutató kiadványok szerkesztését ingyenesen is elérhető szoftverek használatával is elvégezhetővé teszi a cikkben bemutatásra kerülő két szoftver.

Rovatok:

Feliratkozás vektorgrafika csatornájára