Technológia

A tűzoltósisak készítésének technológiája

A szervezett tűzoltás kezdetei a régi Egyiptomba nyúlnak vissza, de az első városi tűzoltóbrigád csak 1824-ben jött létre. Tűzoltó sisakokat a réztől kezdve sokféle anyagból készítettek.

Rovatok:

Technikai "csoda" kellene az elektromos utasszállító gépekhez

Ahhoz, hogy a kereskedelmi, vagy katonai repülésben elterjedjenek az elektromos meghajtású gépek, több technikai "csodának" is történnie kell.

Rovatok:

Először jelent meg robot írta tudósítás online napilapban

Először jelent meg robot írta tudósítás online napilapban: a Los Angeles Times egyik hétfői cikkét olyan program generálta, amely földrengés esetén automatikusan készít rövid tudósítást.

Rovatok:

Említésre érdemes technológia, külső akkumulátorok

Laptop, notebookA cím suggalatával ellenkezve nem a különböző márkák termékvonalait érintő minőségi kivánalmakról lesz szó hurráoptimizmussal, hanem most a külső akkuk jelenlegi használhatósága a mérvadó.

Rovatok:

Akkumulátor, mobil áramforrás, tápellátás gondok

A technológia még nem adott teljességében kielégítő választ az energiaellátás kérdésére, főleg a napi használatban lévő eszközökkel kapcsolatban.

Rovatok:

Egértoll

Elgondolkodtató, hogy vajon van-e olyan művészi alkotás, ami egérrel és valamilyen festő, rajzoló programmal készül, vagy mindez csak játékszer.

Rovatok:

Oldalak

Feliratkozás Technológia csatornájára