A haladás bájos mosolya

Az egészséges szexualitás nem az ágyban, van jelen, ha úgy tetszik kettesben, hanem megtalálható mindenütt.

Nem a tiszta akcióról van szó, korhatáros karikák elkerülése végett, az ilyesfajta megközelítés most mellőzendő.
Magának a szexualitásnak akkora irodalma van, hogy és olyan állapotban, hogy jóformán ezzel a lendülettel évszázadok múlva semmire sem emlékeznénk belőle, ha nem lenne a kíváncsiság és a technika.
Meglepő, hogy nem tudjuk biztosan, hogy az ókori görögök milyen zenét is hallgattak valójában, de még elhíresült emberek születésének pontos idejét, lakhelyét sem lehet esetenként megmondani, hiába éltek a középkorban, illetve, hogy közelebbit mondjak, annyi hivatallal, kutató intézettel, kulturális központtal a zsebünkben nem tudjuk pontosan felidézni a lakhelyünknek otthont adó város, falu vagy település egy évszázaddal ezelőtti pontos képét.
Szeretjük a legendákat, szeretünk kalandozni, ez rendben is van, így talán kevésbé vagyunk kíváncsiak a részletekre bizonyos esetekben. Az igazi történelem amúgy is a sorok közti olvasást jelenti.

Azonban jó tudni, hogy ezáltal a lényeg ki van szolgáltatva, amit a fantáziánk az idő múlásával a kénye kedve szerint alakít olyanná, amilyenné szeretne. Lehetséges azonban, hogy pillanatnyi fellángolásunkat, a váratlanabbnál-váratlanabb időkben jelentkező kíváncsiságot szerettük volna csak csillapítani, és az egész történet nem is annyira fontos.
Ez viszont intim helyzetben egyet jelent a megsemmisüléssel, ezért talán ezt nem annyira érdemes átültetni a gyakorlatba, ahol úgyis minden általánossá válik. Ellenkezőleg, a fenti metodika arra jó, hogy felpaprikázzuk a fülledté váló levegőt, érdeklődést színlelve újult erővel kezdhessünk bele olyanba, ami igazán érdekes lesz majd.
Ha már hosszúra nyúlt a hét, meg is éri a hosszas felvezetés a végére, hogy hiányérzet nélkül pihenhessünk.
Többet jelent ez, mint egy zavart mosoly a világ felé. Az egészséges küldetéstudat nagyban hozzájárul a nehézségek és a feltolult tömegnyomás elviseléséhez, sőt, láthatatlanná teszi azt. Viszont van az a pont, ahol azt mondjuk, hogy állj, mert vissza kell térnünk oda, ahonnan jöttünk. Ez intim helyzetben az a megbízható atmoszféra, amire mindig számíthatunk, amit mindig magunk mellett tartva haladunk előre. Ebből nem adna fel egy ember sem szemernyit, legyen az boldog-boldogtalan. Bármennyire is torz, bármennyire is rejtett, ennek határait érzékeljük legelőször, legyen az egy titkos küldetés, de lehetünk a világ akárhányadik szolgája is.
Lehet hogy ügyetlen vagyok, és néha a határaimat is rosszul jelölöm, de az nem kérdés, hogy azt azért teszem, hogy a feltorlódó információrengetegben el tudjon majd egyszer érni az, és én is fogadni tudjam, ami a kezdő lépésekben ott volt és segített.
A pillanat teszi fontossá az egész szféra létezését, kellő rugalmassággal belemelegedve ebbe egyre több minden belefér, pontosan azzal, hogy sikerül kizárni a sztenderdeket és az egyre másra csak ismétlődő cselekményt. Ha közben meteor csapódik a földbe, hát oda se neki, ha télen gólyák húznak a fejünk felett, hát azért sem kár. Az embernek megvan az a képessége, hogy adott helyzetben igenis oda tud figyelni dolgokra, irányítani tudja a figyelmét, és ha kell, ami fontosabb arra jobban koncentrál, több energiát fektet, miközben egészen mást tesz.

A határok éppen ezért nem arra jók, hogy elválasszanak, megosszanak, hanem épp azt az élhető közeget jelenítik meg, amiben élhetünk, amibe energiát fektethetünk bizalommal, hisz a közben megfogalmazódó fonákos ígéret úgy szól, hogy visszanyerhetjük majd azt az odaadott valamicskét az értelmünkből.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: