A hangulat a legnagyobb varázsló

A hangulat a legnagyobb varázsló. Nem véletlen, hogy ennyi film, könyv, zene vesz körül bennünket.

Életünk során mára akkora mennyiséget fogyasztunk ezekből, hogy csak a megfontolt választásaink mellett tartunk ki mára. Józan ésszel meggondolva ez így is van jól. Akadnak kedvencek, amolyan spirituális útmutatók, melyek közelebb állnak a szívünkhöz, ha tudatlanul is, de követjük őket.

A megtett út nem marad nyomtalan az idővel megkérgesedő, vagy arra egyre hajlamosabb gyermeteg lelkületünkben. Ezek a lenyomatok később aztán átalakulnak, elhalványodnak, hogy később ismét fel-felbukkanjanak még akár úgy is, hogy nem ismerjük fel őket.
Ez nem szentimentalitás kérdése. Elgyengülhetünk azért, mert erőnk fogytán jogosnak érezünk olyasmit is, melyet másképp, más szemszögből nézve teljesen józanul sorolnánk a nem fontos dolgok közé.
A harcosnak ilyen a lova, a szakácsnak a fakanál, a szerelőnek pedig talán az ott hagyott, idejétmúlt szerszám.
Az információs társadalomban azonban feltehető a kérdés, ahol minden csak eszköz, hogy vannak-e ilyenek, vagy inkább magától az egésztől szabadulnánk meg, hogy innen-oda, fel és le megvalósítsuk önmagunkat, azokat az elmaradozott dolgokat, amik már teherként telepednek a vállunkra.
Ez nem az a teljesítménykényszer, ami alatt meg kellene rogyni, hiszen a visszavonulás lehetőségét megtartottuk magunknak, mert enélkül ténylegesen kevés esély lett volna érvényesülni ebben a rohanó, túlbuzgó, olykor lelketlen "érában".

Nem tudnánk visszakanyarodni, az maga volna a politikai öngyilkosság, szintén ahogy nem szeretnénk hátrányba kerülni a sajátos eltérő elképzelések miatt sem.
Másoknak ok az irigykedésre, azok pedig akik mégis ebbe a helyzetbe kerülnek, méltán jó indok az örömünnepre, a diadalra, bár ez ha tényleg meg szeretnénk valósítani magunkat a későbbiekben, okkal meggondolandó lehet.
Összegezve a gondolatsort, telis-tele hangulatokkal, egyedül egy irányba mutató érzésvilággal lábujjhegyen közlekedve is juthat elég idő és tér a megfelelő minőségű, mennyiségű pihenésre.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: