A marketing nélküli nyílt forráskód

Ezzel a fejlesztés menete egy demokratikus, a realitást alapul vevő vonal mentén szerveződik, ezért egy jól összefogott szoftver fejlesztésekor a megvalósítói, nagy hangsúlyt fektetnek az alapkővek elmozdíthatatlanságára.

A különböző, már létező kódrészletek alapjain rengeteg időt és energiát megspórolva készül el sok szoftver nyílt forráskóddal. Az ezzel megszerzett előny, nemcsak egyszerűséget, de jövőbelátást is tükröz, mivel idővel az előre megírt kódrészletek nagyban csökkentik az ember és pénzszükségletet, ezzel a kisebb, ámde ígéretes fejlesztések egyrészt képesek nagyobb ütemben, fennakadások, útvesztők nélkül csiszolódni.

A kommunikáció fontos, így az is, hogy hogyan, milyen sémák mentén válik a felhasználó számára használható végtermékké egy kódhalmaz.

A nyílt forráskód magjában tartalmazza a fejlesztői kedvet, amit nem a pénz által meghatározott módon irányítva hoz létre egy mogul, hanem valós igények kielégítésére, ezzel nem befolyásolva az átlagfelhasználók gondolatmenetét az elnyomó reklámok, bizonyított statisztikák tömegével.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: