A melegben megbuggyan az ember, de az ész még nem hagy cserben

Nem jól indul a reggel, és az egész nap el van rontva, ha már a felkelésnél elfelejtjük csőre tölteni a pisztolyt, vagy elrakni a tartalék tárat, pláne, mikor reggel szembesülni kell azzal, hogy a kocsi kerekén megint, a héten már harmadszor is egy furcsa sötétebb folt vehető észre.

Nem nehéz kitalálni, hogy valamelyik jó szándékú eb hugyozza le a kereket a hajnal hasadó fényében előszeretettel.
Ettől persze nem keletkezik különösebb kár, de esztétikailag azért kifogásolható a látvány, meg amúgy is, ilyenkor mit is gondoljon az ember? A legjobb ha semmit, viszont, ha a bűnös még valahol a közelben szaglászik, elég csak egy laza csuklómozdulat, és kieresztjük rá az imént cserélt tárat.
Mindennek megadjuk a módját, a reggel is elillanna már, ha nem sietnénk a dolgunkra oly sebtiben.
Ha a kutyus túlélte volna, parkoljunk holnap máshova. Ezzel legalább elindítottuk a napot valahogy, és gyanúsak sem leszünk senkinek, ha ez a lesántult emlős holnap csak azért is a kerék mellett még egy utolsó foltot hagyva lehelné ki a lelkét a legszívesebben.
Kicsit komolyabbra fordítva a szót, az ilyesfajta ebeket is illik integrálni a társadalomba, de legalább a közé a két fa közé valahogy, amit a kifüggesztett emléktábla tanulsága szerint fontos emberek hivatalos ceremónia közepette ültettek el valamilyen regionálisan mégiscsak jelentős esemény alkalmából.
"A farm, ahol élünk", jobbára nem állatkert, de persze nem is egy öncélú mészárlás ideális helyszíne. Feledjük tehát a fegyverek szavát, legyünk lojálisak magunkkal szemben, a fegyvert meg csak tényleges fenyegető veszély esetén süssük el, csak ha más megoldás már végképp nem adódik.

Gondoljuk meg azért azt is, ha nincs rá engedélyünk, hogy leadjuk a rendőrségen töredelmesen bevallva, hogy nem tudjuk honnan származhat e tárgy, és azt sem, hogy ki mikor, hogyan és hol tette bele ezt a kezünkbe.
A becsületességért mindenkor csakis jó pont jár, és olykor még a logikánál is többet érhet, ezért nem hagyható, hogy egy ilyesfajta cselekedet a nyomorba taszítson mellékszálon.

Jobb érzés a léleknek, ha nem liftezik folyton gyomor és az agy nem kattog üresjáratban. Nem csak a meleg okozta bódult rosszullétből, de sok minden másból is kilábalhatunk így egy csettintésre, nem kell okiratot hamisítani, vagy a szemünket forgatni rögtön, ha tényekkel találkozunk szembe, ezt egy értelmes orvos sem javasolná rosszullét esetére.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: