A térbeli ábrázolás alkotóelemei

A térbeli látás egyik alapvető, fontos és hasznos eszköze, a három sikban, az x, y, z tengely különböző irányú, egy pontban találkozó egysége.

Ez, egy a vonalak által körülhatárolt test arányos, perspektívikus ábrázolását szolgálja. Mivel egy bármilyen koncepcióra felépített, sarokpontok által ábrázolt kép egyszerű megalkotása szükségszerűvé teszi valamilyen segédvonal, vonalak használatát, akár csak önmagunk által megszabottan, akár papíron, monitoron látható módon, a végeredmény részeként, esetenként a munkamenet ideje alatt feltüntetve.

Bármilyen alkotói folyamatnak, ami összetettebb, több lépésből áll, ránézésre tükröznie kell az egész folyamat során szem előtt tartott végcélt. A gondolkodás menete, az egyes pontjaihoz való rendre visszatérés az arányok megtartása mellett lehetőséget ad az alkotó szellem, az elme szabad szárnyalásának.

elmeAz általános értelemben vett érzékelés természetessége, annak mechanizmusai tükröződnek a más emberek által létrehozott szabályrendszerekben, elhatárolódva az egyéni szabadság korlátozásától.

 

Kategóriák: