Az alkotói tevékenység és annak módszertana

Van néhány alapszabály, amiken nem érdemes túlnőni. Minden bizonnyal főleg kezdetben isten adta tehetség kell ahhoz, hogy segédvonalak, előzetes terv, felmérés, koncepció nélkül egyenes úton alkossuk meg az elképzeléseinket.

Az intuíció képes megcsalni az embert, tévutakhoz vezethet. Nincs ez másképp a rajznál sem, de érdemes kipróbálni, hogy mi az a
módszeresség, ami szerint mi magunk képesek vagyunk mások számára is élvezhető végeredményt produkálni.
A már említett alapszabályoktól már csak azért sem érdemes eltérni, mert mindennek megvan a saját kialakult terepe. Az illusztrátor illusztrációkat készít, az alkalmazott grafikus jól kinéző
grafikákat. Az iskola ez esetben fontos, meghatározó lesz, de még ennél is fontosabb a választott terület módszertana, ami alapjaiban segít idomulni az alkotónak, segít jól kibontakoztatni az elképzeléseit.

Nem feltétlen egy szakiskoláról van szó, az internet sokrétű ebben is, szerencsés hozzáállás mindent felkutatni.

Az alkatói munka, a művészet nem egyedülálló, sajátságos tevékenység, kifelé szólhat leginkább, mögöttes tartalma nyilvánvaló, vagy ellenében rejtett kapcsolatokat mutat és mutathat be, azonban visszhangra találva forradalmasíthat.
 

Tervezzük, pozícionáljunk az elképzelésünket, vagy csak hagyjuk szaladni a vonalakat?!

A tanulás fontos, de közben a meglévő tudás gyakorlati alkalmazása is, ebben valószínű,Virág kompozíció hogy sokat is tehetünk még magunkért, és nem csak mindennek az elején.
A kész alkotás tárgya komplexitásában legalább annyira politikai, gazdasági, társadalmi és helyes lélektani összhatást takar és tartalmazhat, mint amelyet a szemlélődő joggal elvárhat, ha már az idejével fizet érte, ez egy minőségi mérce is egyben.

Kategóriák: