Az asztali ergonómia

Amikor az első otthon, valamint munkahelyeken is alkalmazható géptípusok elárasztották a piacot, egységes és mindenki számára érthető volt egy egyszerű háztartásokban is megtalálható tárgyról elnevezni a kezdőpontot.

Egyszeriben a metro felület sajátságos elrendeződése, ami csoportosítva emeli ki a benne található feladatok és
beállítások tipikus csoportjait azt jelzi, mekkora különbség, alakult ki, valamint milyen mennyiségű sallang rakódott le az idők során a szakemberek és a felhasználók oldaláról is ezekkel a software-ekkel és hardware-ekkel szemben.

A számítógépünkel való viszony ma több a kínált szolgáltatások, minőségi programoknak, tartalmaknak köszönhetően.
A gyorsaság kritériuma is lehetőséget ad a mai ember számára, hogy akár mobilizálható saját bővítménye lehessen a birtokolt mikroprocesszoros eszköz.

Ez már nem asztali téma valóban, az ember szeret különös funkciógombokat nyomkodni, hogy azonnal elérhessen valamit, de főleg azért, hogy végre krőzusként tekinthessen a saját életében meghatározó helyzetekre. Másképp is lehet csinálni, minden a befektetett energiáról szól, ami egy rövid programkódból, látleletből is visszatükröződik.

Hogy ne töltsük az időt hasztalan, némi távolságtartás kompenzálhatja az elsajnált plusszt. A változás jó kultúrpolitika, a kárba veszett energia megtérülhet, könnyen felszínre hozható ismét, hiszen nem egy érdeklődés hiányában elmaradt előadásról, hanem egy folyamatos
információforrásról, kitekert fejjel kommünikéről beszélünk.

Rovatok:

Címkék:

Kategóriák:

Forrás: