Csont-sziget - Poveglia, a kísértetek szigete

Régészek elbeszélései nyomán a talaja nagyobb része csontokból van. Ez a titokzatos, s minden időben rettegett hely Velencétől csupán 5 km-re található.Kicsike kis sziget, ami az Orfano csatornában helyezkedik el.

Hogy mi az oka a kísértetjárásnak, a paranormális jelenségeknek? Az okok mik felsorolhatók számtalanok; hozzávetőleg 200 ezer pestissel fertőzött embert száműztek ide, s hagyták őket meghalni a XIV. században.
Feltártak nyolcvanhét tömegsírt. A helyi legenda úgy tartja, a legyilkolt szigetőrség lelkei démonként kisértenek, s őket "Sátán katonáiként" említik.

Itt kötött ki 1793-ban két hajó, ami pestissel volt fertőzött.

1922-ben ideggyógyintézetet működtettek e helyen, de a kórház orvosa igazán bizarr módszerekkel szerette gyógyítani a betegeit. Előfordult, hogy az agyukból vett ki darabokat, mert ezáltal vélte felfedezni gyógyulásukat, míg végül hangokat (miket a betegek is hallottak) kezdett hallani, öngyilkos lett, s kiugrott 1930-ban a sziget világítótornyából. A szigetet lezárták, senki nem léphetett be többet.

Az ottani halászok sokszor találkoznak a mai napig emberi maradványokkal. A sziget elátkozott, s lezárt terület, a rendőrség őrzi.
Éjszaka még ők sem maradnak a sziget közelében. A paranormális jelenségek ezen a szigeten még ma is ugyanúgy észlelhetők.

Épp ezért a mai időkben sok paranormális jelenségeket kutató szakember, ezoterikus beállítottságú, szellemeket érző s velük kommunikálni tudó ember fordult meg a szigeten, voltak kik éjszakára is ott maradtak, hogy milyen sikerrel, arról nincs információm.


A szigeten a közeli jövőben egy Wellness szállodát szeretnének létrehozni. Az, hogy ez a vállalkozás mennyire lesz sikeres, csakis a szellemektől függ...

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: