Ez a képlet egyszerű, a kevesebb több

Nézőpont kérdése, hogy ki mit tart jónak a világban, és hogy miként éli meg a változást. Azonban mindannyian egyfelé tartunk, azonosak az igényeink, így az elvárásaink is hasonlóak lehetnek.

Itt van a kutya elásva, mondhatnánk, azonban ha jobban szemügyre vesszük, mi mindent kell megtennün, olykor milyen erőfeszítésekre van szükségünk a céljaink érdekében, máris a végtelenségig szerteágazó képet kaphatunk a világról.
Azt gondolom, hogy nem feltétlen a cél jelenti a legfőbb megynyugvást, hanem az is, hogy azt miként sikerült beteljesíteni, mert ez a minőség vezet saját magunk számára egy jobb élethez, a következő lépések gyakorlatiasabb, gördülékenyebb megtételéhez.

Ez s siker kulcsa, és nem az, hogy anyagi irányba azon a bizonyos talentumon mennyit sikerült összeharácsolnunk.
Természetes, hogy az apróbb dolgokban ferdítünk, hisz ezredjére már ki akarna valamit úgy és aként végigcsinálni, mintha csak először tette volna.
Megszűnik az újdonság öröme és már nem jelent nagy beteljesedést a sokadszori ismétlés sem.
Mit is tehetnénk ilyenkor?! Azt mondják, hogy az élet nem egyszerű, de normál állapotában nem is lehetne egykönnyen túl bonyolult. Meglehet problmáink vannak, olyanok, amik mindenki másnak is, csak mi épp jobban a fenekére néztünk azoknak, mint mások. Meglehet tudjuk, ezzel együtt meg sem akarjuk oldani ezeket, mert elfogadtuk, hogy valahol ez nem is a mi problémánk.
Ez az emberi kapcsolatok egyik kórsága, amivel jobb inkább mégiscsak törődnünk, ha nem akarjuk, hogy felszínessé, szikárrá váljon az életünk, ezzel nehezítve az összes többi ember törekvését.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: