Fájcsere kozmosz I.

Ezek beskatulyázása érzékeny kérdés lehet, mivel itthon az információszerzés szabad és megkérdőjelezhetetlen alapjog.

Tulajdonképpen minden üres CD-t vásárló dob valamit közösbe. A felár, ami megfizetendô, függetlenül a használat céljától a zene és filmipart fogja támogatni.

Az ingyenesség és jogszerűség kérdése a megosztót terheli. Magyarországi viszonylatban elválasztja a feltöltőt a
letöltőtől a fent említett két esetben, avagy a szellemi idüléstől a magyar állampolgár nem megfosztandó, ami a szoftverek saját különválasztott szcénájában már nincs így, hiszen egy használatkész szellemi termék profitot is termelhet, ami viszont a jog mellett kötelességet is ruház felhasználóira.

Hova vezet ez az út? Ide tartozhatnak a külföldi szerzők itthon is elérhető művei, amik a
megjelentetésükkel passzívan elfogadják, hogy az internettel a külön más országokban nem megjelentetett műveik ugyanúgy megjelenhetnek, mint hazájukban, lévén, hogy az internet nem tartalmaz demarkációs vonalakat.

Az aktualitás hangsúlyozása mellett azonban bárki lehet kíváncsi egy helyi polka együttes produkciójára multimédián keresztül.

A választ magának a technológiának kell meghozni valamiféle szemléletbeni átalakulás kíséretében, ami jelenleg a mobilizáció erősen fókuszált dömpingjébe tolt felhasználás körében
tapasztalható a saját platform erős támogatása, kategorizált, átlátható, minőségileg is kielégítő tartalomkínálat lévén. Ennek oka röviden az erős függőségi viszony az eszközgyártók saját platformjai és a fejlesztők között. A saját szemlélet
kihangsúlyozása nyugvópont lehet, hiszen ha sikerül elfogadtatniuk magukat a felhasználók népes táborával, akkor rávehetik az embereket arra, hogy az ő szemléletükön keresztül, már ellenőrzött alkalmazásboltjaik termékeit vásárolják.
Amennyiben ez sikeres, egy gyengébb, de olcsóbb hardver is képes felzárkózni és
diktátumot szerezni a piacon, ahogy az már az Amazon példájából is láthatóvá vált az Apple-el szemben.

Az interneten szokásos hordozható és asztali gépekkel nehéz fitten maradni, a vásárláson és a keresőkön túl, a beszerezhető információ kérdéses marad sok esetben. Ez a többletinformáció saját szelektálást igényel, ami a fiókba csúsztatja az interaktivitást.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: