Felhasználóbarát internet

Ez lényegi változást is jelent. Az emberek felettéb nagy hányada szeret képben lennei, új területeket megismerni, ezért az alkalmazások erre a fogalomra építenek, mint a várható haszon egyik nagyon fontos meghatározója. Körültekintek most az interneten, az látható, hogy feszített tempóban versenyeznek egymással a tartalmi, eszköz háttért nyújtó szolgáltatók.

A nagy felhasználói táborral bíró tulajdonosi kör, mind arra épít, hogy a saját bázisán keresztül mutathassa be a világot. Ez a zűrzavaros kép, mostanában főleg, érezhető tanácstalanságot, nehézkes haladást eredményezett.
Példák nélkül sok, egészen meghatározó területnek fordít hátat a fejlesztői, marketingtanácsként aposztrofálható vezetéssel, irányítással gondolkozó vállalat.
Ez egy kissé elfacsart mondat fontos, mert rámutat arra, hogy nem a megszokott kerékvágás kényelmes, olajozott tempója a követendő példa.
Sokkal inkább a pénzorientáltságon túl, a meghatározó szerepet betöltött területeken a lehető legszélesebb spektrumban hozni ki a megérdemelt hasznot.
Ez talán azért történik így, mert a rohamtempóban elég sok elmaradt, leminősített kisebb terület maradt kihasználatlan, aminek később a hiánya most jelentkezik.

Van nagyteljesítményű technológia, megfelelő kézreálló alkalmazáskörnyezet, kiépített infrastruktúra és a "négy fal", ami ha jelképesen is, de a határát szabja még egy nagy cég törekvéseinek is.
Ez a cím, megint egy kevéssé színes újdonságról szól, de mégis egy olyan plussz van ebben a gondolatban, amit figyelmen kívül hagyni olyan lenne, mint üzemanyag nélkül autóba ülni.
Az egyre szélesedő érdekeltséget támogatók visszafordulni látszanak és a maguk sajátságos profilján belül keresik a boldogulásuk kulcsát.

Ez mindenképpen jó, mert azt jelentheti, hogy végre elérte a széles körben értendő számítástechnika, az internet azt a lélektani határt, ahol a hangsúly a rohamos fejlesztésről a belső stabilizálásra helyeződik.
Ez tulajdonképpen egy az elkövetkezendő időkre megalapozott stabil, kiszámítható alapot jelent, vagyis ha fanyar szájízzel is, de a gondolkozók, fejlesztők rájöttek vagy rákényszerültek arra, hogy elég pénzt és hatalmat lehet nyerni a már meglévő eredményekből is.

Ez a gondolat elsiklott ismét egy kissé az adok kapok irányába, de a legkevésbé sem erre szeretnék reflektálni, mindinkább affelé, hogy a felhasználói közösség, maga az átlagember igénye változóban van és szeretné mindinkább a rendszerességben, a józan életfelfogásban lelni örömét és abban az elég széles színskálában csodálkozni rá a világra, ami már adott és elérhető mások számára is, mint egy, az összetartózást jelképező, értékrendet megteremtő közös gondolat.

Rovatok:

Címkék:

Kategóriák:

Forrás: