File Transfer Protocol (adatátviteli szabvány)

Tehát ilyen állományok átvitelére a P2P protokollok bármelyike jobban alkalmas, de manapság még mindig használt, főként szerveren tárolt honlapok fájljainak le és feltöltésére, mozgatására. Ezt a szabványt ezért képes kezelni a legtöbb böngésző, de külön szoftverek is íródtak ennek a területnek a legmaximálisabb kielégítésére, ilyen például a FileZilla FTP kliens, vagy a Total Commander néven futó fájl és állománykezelő hálózati paneljében helyet foglalt FTP menüpont.

Az FTP egy felhasználó és egy szerver oldali kapcsolatot igényel. Ez a "kapcsolattípus" nem biztonságos bizonytalan eredetű szerverek esetén.

Ftp

Kapcsolattípusok

Ezek a kapcsolatok lehetnek aktív és passzív módúak. Az aktív kapcsolat közvetlen kapcsolódást jelent, míg passzív módban egy szálon az adatátvitel és egy másik külön szálon a kommunikáció bonyolódik.

Ez utóbbit a biztonság szempontjából legmegfelelőbb megoldásnak lehet tekinteni, mivel nincs közvetlen, kontrollálatlan bejövő adatfolyam a szerverről a számítógépre, ezért érdemes ellenőrizni a kliens beállításainál, hogy ez a mód be van-e kapcsolva.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: