Free to Play

USBAz ingyenjátékok hobbiprojektekből indultak, de mára szerves átalakulást hoztak a játékiparban. A nagy kiadók felismerték, hogy böngészős játékokat írni, átiratokat készíteni, a viszonylagos nyugalom idején ezzel közölni nem is olyan rossz dolog.
Akár a Settlers mostani legújabb része, vagy a C and C. Legújabbja is ezen a megoldáson alapszik. Itt azonban nem áll meg a történet, hiszen egy FPS is lehet ingyen, ilyen például a Battlefield free to play, vagy más stílusokból ollózva a W. of Warcraft, vagy a NFS: World, epizódja.
Az utóbbi kettő eltérő módon, de ingyen játszható, az NFS esetében egy bizonyos szintig enged fejlődni, ott már
azonban meg kell vásárolni a játekot ha szeretnénk tovább játszani, de ez így is annyi órát jelent, hogy az már messze nem demó, valamint ez csak egy korábbi kirívó példa, hiszen a teljes ingyenesség ma már nem kuriózum.

Az emberi gyarlóságra hatni egy kiaknázatlan terület, egyrészt szerencsés átállás, másrészt számokkal
bebizonyosodott tény, hogy játék közben nagyobb kedvel veszünk némi előnyért cserébe extrákat pénzért, ezzel spórolva a játékidőn.
Ez az online játékok piacán lassan befutott dolog, mivel ha csak azt vesszük, hogy
potenciális vevő az is, aki csak ingyen játszana egy teljes játékkal, már kielégítően nagyobb a mozgolódás.

Ez lenne a Free to Play modell, ami a sok ingyenes és igényes MMO példájával él és a jövőben is biztosan hoz majd meglepetéseket.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: