Használható szoftver

Vajon mekkora szakértelem szükséges a több komponensel, összetevővel működő szoftverek esetében. Ugyanakkor a koncepciójában megjelenített mód, ahogyan az a célt képes szolgálni.

Itt viszont szeretném megragadni az alkalmat, mielőtt még a már sokszor leírt gondolataimat ismételném.

Mégpedig az, hogy valójában egy más kontinens, más nemzet szupervállalata mennyire képes még jelentős forrásokkal is az anyaországán, a saját kultúráján túl közvetíteni azt, amit odahaza a megszokott körülményei közt sikerrel tesz. Vagyis egy magyar Adobe felhasználó (talán a legjobb példa), magyar megrendelőnek hogyan tudja hitelesen visszaadni az elvárásait.

Az internet globális dolog, de hasonlítgatás helyett inkább előnyösebb koncentrálni a honi felhasználás kritériumaira, ami viszont hátrányt szenved az itteni viszonyokkal messze sem foglalkozó koncepcióval rendelkező termék ilyetén alkalmatlansága miatt. Ez még egy professzionális tervező iroda számára sem lehet teljességében egyértelmű helyzet. A közelmúlt híre, hogy nem fejleszti ugyanez a cég a flash bővítményét okostelefonokra egyáltalán, mert nem elég erőforrás ehhez egy telefon.

Ez is egy jó példa lehet arra, hogy mennyit tesz a latba a várható haszon. Ezt idehaza egy szép fenyőasztalon elhelyezett asztali gép is tudja, ráadásul sok esetben ugyanennyi pénzért. A mobilitás, mint már lassan koreszme, nem jelent egyet a miniatűrizált eszközök kevésbé alkalmas, de sikerre vitt tervével, ezzel egy árva percét sem tisztelve meg az ember életének.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: