Hol tart az ezine itthon

A hírolvasás általános dolog, a mögöttes információk azonban gyakran tőmondatokban jelennek meg érdekességként, szorosan az aktualitás mezsgyéjen.
A magazin sokkal hétköznapibb, informatív, közlő tartalomszerkesztési (cikk, írás) elv, ami gyakran ismeretlen, hasznos tartalmat közöl, ezzel sem hagyva magára az olvasóit.

Mindenkinek a maga dolga, hogy honnan szerzi be a hiteles információt. Ebben az esetben ez nagyobb önszorgalmat, felkészültséget igényel mint, amit az aktuális hírkereskedelmi csatornákból történő átollózás megkövetel.
A magazin internetes adaptációja ezine néven ismert főleg a külföldi hálón. Ide kapcsolódik talán a legszenvtelenebbül a blog fogalma, ami a saját életünk dokumentálásától az egészen komoly szakmai ismeretek sajátos közlésén át a véleménynyilvánításig terjed afféle dokumentációként hasznosulva.

A tartalom mennyiségét tekintve lehetőség és talán szükség mutatkozik ezek élesebb szétválasztására főleg külföldi, angol
nyelvterületeken, ahol már egy sikeresebb blog is képes tisztes megélhetés biztosítani szerzői számára.
Megfelelő aknamunkával előálított tartalmak egyenkènt is képesek eladni magukat. Ez a lehetőség magyarországon is él, legfőképpen az ismert offline kiadványokhoz kapcsolódó honlapokon.
Edge of a pencils Magyarország ellentmondásos e téren, technológiai szempontból közel, de lehetőségeit, erőforrásait tekintve messze helyezkedik ehhez a nyugaton már bejáratódott termékcentrikus szemlélethez.
Ettől viszont az ezine virágkorát éli, mivel természetéből adódóan emberközpontú tudást valósít meg eltérve a hétköznapi röghözkötöttségtől, új utakon, ismereteken keresztül.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: