Honlapsablonozás grafikus szoftverrel

A különösebb tőke nélkül rendelkező honlaptulajdonosok számára kiemelten két szoftver is rendelkezésre áll, ezek segítségével biztosítottak a különféle design elemek alapvető minőségi kritériumai.
Az egyszerű műveletek eszköztára, a rétegek, maszkok használata az effektusok, a grafikus szűrőlista biztosítja a tervezés zökkenőmentességét.

A kezdeti lépéseket érdemes Gimp-el elvégezni (magyar nyelven is elérhető).
Ez a program egy profin megtervezet megbízható tervező eszköz, ami a pixelgrafikus képfeldolgozás interneten előforduló összes formáját képes kezelni.
Tehát, sablonozhatunk is vele és elmenthetjük azt akár html formátumban is, mindenféle mögöttes összeillesztgetést elkerülve ezzel.
A vonalzó, a segédvonalak segítségével a méretek pontosan meghatározhatóak, valamint automatikusan darabolhatóak is. Ezzel javarészt a munka dandárja elvégezhető.

elemNagy előnye az átláthatóság és a megbízhatóság, valamint a nagy lendülettel végzett fejlesztési munka, ami nyílt forráskódnak köszönhetően, nagyszámú bővítmény beillesztését teszi lehetővé.

A másodikként ajánlott program szintén képes ugyanezeket a feladatokat elvégeni, minőségét tekintve kiemelkedő a fizetés nélkül elérhető szoftverek közül. A Hornil StylePix, egy többszörösen díjat nyert pixelgrafikus fejlesztés.
Sajnos a magyar verzió aktuális fordítása nem teljes, valamint kevésbé egyértelmű kifejezésmódot használ, ezért érdemes az eredeti angol verziót alkalmazni, kárpótlásként ez viszont újabb.

Tehát amire ez a program alkalmasabb lehet, az az egyszerű műveletek eszköztárán helyet kapott elemi szűrőlista, aminek az eredménye valós időben megtekinthető, jelentősen tehermentesítve ezzel a tervezést, a felső paneleken való zongorázás kiiktatásával.
Mnőségében néha meghökkentő eredményeket képes produkálni, valamint jó minőségben elmenti azokat.

A különbség alapvetően az, hogy a Gimp inkább a nagyobb fizetős grafikus programok babérjaira törne, a HSPix viszont szimplán az eredményességével ér el sikereket.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: