Innováció, informatika

Minden nagyobb gyártó saját stílussal, nézőpontal rendelkezik, igy a kreatív gondolat már a kezdetében mérhető eredményességet jelenthet, ezzel biztosabb jövőkép festhető a távolabbi időkről is.

Mivel az informatika betörése a hétköznapokba az ember számára megvalósítja a gondolat erejét ember alkotta gépeken, szoftverek segítségével, ezért mindazt a történeti nézőpontot képes felkarolni azáltal, hogy egyszerűen jelen van mindenhol, ami miatt ezért a megvalósuló történelem, fejlődéstörténet gyakorlati adaptációival élhet.

Röviden ez a virtuális világ, sajátos módon a kőkorszaktól napjainkig tartalmazza az emberi fejlődés stílusjegyeit.

Felmerülhet az a kérdés, hogy hol van a határ, amin ma jelentős változást lehet eszközölni úgy, hogy a jól tájékozott, haladó szemléletű egyszeri ember még mindig újdonságot tapasztal, nem pedig régebbről, vagy éppen adaptáció formájába öntött termék, szolgáltatás kínálkozó lehetősége felé fordítja a figyelmét.
Általában az ember szeret bogarászni, már meglévő ismereteit szinesíteni. Az erőforrás igény a legzsúfoltabb témában is állandó, de előfordulhat, hogy elveszik az egyszerűség, ami ha felületes is ugyan első kézből, de idővel mindenképp rányomja a bélyegét a létjogosultságra egyáltalán.

Egyszerű példa, a közösségi oldalak népszerűsége, hiszen a személyes jelenlét hozzá tartozik a használathoz, szemben az internethez kiosztott ip cím és javasolt szoftvervédelem kálváriájával...

Üzleti szempontból van példa erre is és arra is, nekem úgy tűnik, az egyetlen szabály, hogy talpon kell maradni.

Címkék:

Kategóriák: