Internetes vásárlás, tényleg olyan egyszerű?

Az addig egyszerűnek tűnik, hogy a kiválasztott terméket megrendeljük és sok esetben a kapunk előtt landol a csomag pár napon belül.
A vásárlás során a vevő általában a regisztrációt is egy gyorsan leküzdendő kapunak tekinti. Ez így rendben is van, azonban ha nem vagyunk eléggé tájékozottak az ekkor minket megillető jogainkat illetően, akkor könnyen megeshet, hogy átverve érezzük magunkat egy garanciális ügyintézés, esetleg pénzvisszafizetést illetően.
Semmi nincs ingyen, vagy csak ritkán. Jártában, keltében sokféle infót felszed magára a vásárlást megelőzően a választott termékről az, aki a legjobb döntésre törekszik, azonban a hiba mindenhol ott van, fellelhető, ezért nem érdemes túl elbizakodottá válni a választásunkat illetően.
Ide tartozik az is, hogy jó ha tudjuk, a garancia sem jelent abszolút költségmentességet, hisz ha szükséges a szervizbe való szállítását nekünk kell állni, vagy részben hozzájárulni a legtöbb esetben. Nézzük át a bolt feltételeit a végsőbb esetekre kiterjedően is, ha nem vagyunk biztosak magunkban.
Ha hibás, rossz anyagminőségű terméket választottunk, netán mégsem tölti be eléggé a neki szánt szerepet, akkor természetesen határidőn belül visszakérhető a vételár. Ez azonban hiba esetében sem tartozik semmiféle garanciális ügyintézés keretei közé, aminek a kezelése gyakorlatiasságot igényel.
Értelemszerű, hogy egy termék javítása nem lehet azonos annak visszavásárlásával. A szerencsés ez esetben az, aki bejárható távolságban van a bolttól, mivel gyakran a futár drágább lehet, mint egy röpke egy két órás autóút.
felkiáltójel
Ez általában néhány ezer forint lehet maximálisan, az pedig a bolt dolgozóira van bízva, hogy küldenek-e futárt a visszaszolgáltatáshoz, vagy az ügyfélre hárítják át ezt a terhet.
Külföldi vásárláskor, bizonytalan minőségű áruk esetén ez halmozódik, ne lepődjünk meg, mivel mindez jóval többe kerülhet, mint amennyit valójában az egész megér.
Hiába az egységes szabályozás, a törvényi szigor, a hiba bárhol előbukkanhat.
Az óvatosságon túl következetes választással ez elkerülhető, azaz az olcsó is jó, de van, amiért inkább fizessünk felárat a kellemetlenségek kiküszöbölése végett, megéri.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: