Jelen és múlt: IT

Mi lenne a világgal windows és Apple nélkül. Nemtudom, de megpróbálom megfejteni azt, mi adott ekkora löketet-e két óriásnak. A korai jelenlét. Főleg. Az Apple már a hőskorszakban rendelkezett saját személyi számítógéppel. Ugyanakkor a Microsoft sem maradt, akkoriban már az első windows felületű operációs rendszerét pátyolgatta egy garázsban.
Ugyanúgy, ahogy később a google is egy garázsból indult, saját készítésű házikenyér sütögetése közepette.
A kulcs valahol ott van, hogy amikor egy cég ígéretes és lehetőségeit felismerő emberek által van irányítva, a legfontosabb, hogy van mihez nyúlni, ha esetleg nem sikerülne valami az elvárt minőségben. A fenti erre nagyon jó példa, ugyanúgy, ahogy a többieknek is biztos van ilyen.
Természetes, hogy a kép, ami kialakult az idők során jelentős változáson, változtatáson keresztül jut az új munkaerő, emellett a végfelhasználók szeme elé.

A Windows már a nyolcadik verzióját adja ki, egy nagy léptékben mérve is észrevehető eredményt tett le az asztalra, akárcsak a többiek.
Ez a cégér erős kézben maradt idáig ennyire látható és szembetűnő, talán lehet úgy mondani, hogy ezek az alapítók mind a maguk háza táján söpörtek és söpörnek.
A törvény ezekben az esetekben is szabályoz, de nem gépies sziluetteket, hanem emberek kétkezi munkájának gyümölcsét.

Ez tulajdonképp nem korrupt magatartás, mivel kiskapukra lelni nem lehetetlenség még ma sem, de néha az egymás felbuzdító óriáscégek homokozóként kezelik a világot.
Épp ezért, akarva és akaratlanul is, a mindenható hatalom nem ezek kezében van, esetleg csak egy fehér zászló.
Akármilyen gondolat, szemlélet, amit egy ilyen termék közöl, így kerül szoros kapcsolatba az alkotójával, valamint némiképp a marketingen keresztül. Félreértés tehát azt gondolni, hogy ez a munka mások idejét, pénzét, ötletét ellopva születő valami, mert a siker felé vezető út elhibázása abban rejlik, hogy hogy képes a koppintásra az egyik és a másik is.
Ez ezen túlmutat, de nem is ide tartozik. Viszont egy szó erejéig, ha megfelelő egészséges emberekről beszélünk, felelősséget érezhetünk a magunk által ismert világ megbékjózása felett. A gép az gép, az általa keltett zavar pedig lehet egy mutató afelé, hogy merre érdemes tova haladni.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: