Kiadványszerkesztés ingyenes szoftverekkel

Az első a Scribus.net címen érhető el, lényegében ingyenes.

A teljes kihasználhatóság mellett, szemben a Serif által fejlesztett PagePlus, ami elérhető otthoni felhasználásra regisztráció ellenében ingyenesen, azonban kissé megcsonkítva - néhány funkciót a fejlesztők a fizetős verzióban engedélyeznek csak -, de ami az ingyenes verzióban maradt, az is több lehet, mint elég az otthoni felhasználók számára.

Főként, mert átlátható, egyszerű felülettel kárpótol jól kivitelezett formában, szemben a Scribus-al, ami egy sűrűn elrendezett menürendszerrel, de több beállítási lehetőséggel rendelkezik, a bonyolultabb feladatok könnyedebb elvégzésére, ráadásul magyar nyelven.

A PagePlus mellett szól azonban, hogy a hivatalos weboldalon több hasonló területre fejlesztett szoftver tölthető le korlátozásokkal, de ingyen, így egy fejlesztőtől származó szoftverekkel lehet elérni a kívánt eredményt.

PagePlus, DrawPlus, PanoramaPlus, WebPlus, PhotoPlus...

A nagyobb terméktámogatást a Serif termékei élvezik, amellett hogy a Scribus is tartalmas weboldalt készített, de az előbbi sokféle méretű és típusú sablonnal, beilleszthető ClipArt gyűjteménnyel talán többet nyújt.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: