Mitől látványos egy vektorgrafia

Ezzel az egyértelműbb megoldással az eredmény konkrétabb formába hozható kevesebb idő, energia ráfordítása mellett, természetesen ha megvan hozzá a megfelelő számítógép, ami egy nagyobb kép esetében elengedhetetlenül szükséges.
Visszanyúlva a régebbi, a weben először hódító gif pixeles képek korába, az akkori elvárásoknak tökéletesen megfeleltek, mára már inkább jelzés értékkel rendelkeznek afelé, hogy honnan indult, hova jutott rövid élete alatt a digitális képi világ.
Ez alatt az idő alatt a 3D megjelenése, a Flash alapú alkalmazások, valamint a vektorgrafika, pixelgrafika egyrészt az alkotói közösség által támasztott követelmények miatt is sokat egyszerűsödött, fejlődött mind technikai, mind pedig technológiai szemszögből nézve.

vektor

Mindenféle nehéz, begyakorolt trükkök nélkül ténylegesen megjelenik a matematika segítségével eszközölt materiális, anyagi leképzése a terveinknek, valamint a tervezés fázisában bármelyik elemről közeli képet kaphatunk. Szükségtelenné lesz ezzel visszatekinteni az eredeti állapotokra, mivel odafigyeléssel a képletesség átláthatóvá teszi az egész folyamatot.
Természetesen hasonlóképpen a pixelgrafikus szerkesztéshez, a rétegek alkalmazása is lényeges.
A vektorgrafika a tervezők számára egy sosem romló anyagminőséget és oszthatóságot biztosít.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: