Mobilitás

Az ember egyik ősi vágya a gyors, széles körű látás lehetősége, biztonságos távolságból.
Ma ezt szerencsésen anyagi forrásból már bárki megszerezheti, vásárolhat magának egy mobil eszközt, ami egyben többféle igényt képes egyszerre kielégíteni. Ezt a szemléletet a közelmúlt egyik meglepő híre is csak alátámasztani tudja, miszerint a PC ipar már nem kap akkora hangsúlyt a jövőben, mint a korábbi időkben.
Természetesen a forrás hiteles, egy a személyi számítógép megalkotásában fontos szerepet játszó bennfentestől származik.

A jővő a mobilizált eszközöké, vagyis ez alatt a többféle részfeladatok egyidejű ellátásának képessége, valamint a hordozhatóság értendő.
Hogy miért ez válik a legfontosabb igénnyé, az a szemmel is látható gyors életritmus, felpörgetett emberi magatartás, a fogyasztói társadalom jelen kori működésének jellemzőiben keresendő.
Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyire változtatja meg egy iroda képét egy műanyag székekkel telezsúfolt kábelrengeteg, ahol az asztal alatt, mellett egy zúgό fémdoboz adja meg az alaphangot, de igaz ez egy otthon esetében is, ahol külön részt kell biztosítani a számítógépnek.

A mobilitás nem magamutogatás, hanem az emberiség visszakanyarodása a természetesség felé. Lehet az táblagép, okostelefon, praktikus, ha mindig kéznél van, vagy éppen befér az asztalfiókba.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: