Motiváció az alkotói munka során, és az életben

A látás azonban minden esetben központi elem, ezzel mint olyan, elengedhetetlenül fontos. A tér és az idő fogalma tágabb értelmezésben adja a valóságát mindannak, amitől a mögöttes tartalom állandóvá lesz. Ebben a materiális világban az anyag, a forma gondolatvilágunkban is jelen van, olykor ez jelent sok ember számára értelmet.
Az anyag tulajdonképp energia, azonban nem azonos saját emberi mivoltunkkal, hisz ezért kapta meg ezt a jelzőjét.

A művészet nem kiváltság, a véleményalkotást sok ember mindennaposnak gondolja, ugyanakkor természetesen sokak számára ez sem magától értetődő. Elmondható, hogy a feszültség egyik természetszerű módja, hogy kifejezzük azt, amit érzünk, tehát kívülre helyezkedünk egy folytonosan mozgásban lévő világban.
A motiváció a mindennapokban is fontos, elengedhetetlen ahhoz, hogy nap mint nap eltúlzott áldozatok nélkül élhessünk, dolgozhassunk. A magunk által hordott anyag kölcsönhatásban van a világgal, ezzel tudunk nagyobb léptékben hatással lenni a tágabb értelemben vett környezetünkre a dolgok taglalása nélkül.
Ehhez azonban tudnunk kell, hogy hol vannak a határaink, illetve honnan jöttünk, ezáltal, hogy kik is vagyunk valójában. Egy élhető világban a bizalom fontos elem, azonban mégis könnyen elveszhet. Ahogyan beszélni is meg kell tanulni, úgy a világot is ismerni kell ahhoz, hogy élhessünk benne - ha nem csak az anyagi dolgokat tartjuk fontosnak - , ehhez a tanulás lehet az egyetlen odavezető út.

Ez az út időnként rögös, lehetetlennek látszó, azonban leegyszerűsítve ez az önmagában kreatív folyamat mindenki életében ott leledzik, illetve valamiképpen átéli azt, ha van elég motiváció és hajlandó tanulni megalkuvás nélkül. A legjobb recept talán, ha látjuk is a körülöttünk lévő világot, így könnyebben részt is vehetünk benne. Az egészet mozgató rugó az, amit sosem fogunk egyszerre megtalálni, látni.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: