Multiplayer, MMO, Böngésző játékok

A divatos MMO játékok ezt célirányosan teszik, központosított szerverparkon található a játék bizonyos része, vagy teljes egésze, ami a kezdetektől egy irányított letöltési folyamaton keresztül vezeti végig a játékba való belépésig a kikapcsolódni vágyókat.

Több olyan újítás forradalmasította a játékipart, ami nagyban hozzátesz a mindennapi feladatokhoz való simulékony kezelhetőséghez, vagy éppen az attól teljesen elütő különbözőséghez.

Tulajdonképp helyzete válogatja, vagyis a rendelkezésre álló idő, és harcikedv, mert van, hogy valamelyikből nem áll rendelkezésre elég, hogy bármibe belefoghassunk.

Ezt a mutatkozó igényt maximum egy munkahely nem preferálhatja, mert a munka rovásán is lehetőség egy portolható játék, vagy egy böngészős játék.

Nagyobb lélegzetvételű alkotások is születnek már kifejezetten böngészőkre, amik bármilyen műfajban képesek versenytársat állítani egy komplex DVD-s játéknak is.

A Multiplayer mód már régóta adott, a Quake óta biztosan, de azóta fordult a világ, a lineáris történettel és játékmenettel ellátott
szoftvereken kívül nem túl népszerű, és nem is túlfeszített a botok, a számítógép ellen folytatott Single Player-es direkt offenzíva.
A Botok maradtak a háttérben, a multiplayer viszont önálló játékteret kapott, egyre nagyobb adathordozókon, egyre fejlettebb
megoldásokkal operálva kor és történelem, valamint valósághű és ezzel akár fiktív eseményeken keresztül bejárható ismeretlennel.
A fejlődés azóta is csak töretlennek titulálható, a véletlen
pályagenerátorok, történet randomizing szinte végteleníthető lehetőségeket kínál a hátsó zsebből.

Tény, hogy a sikernek nincs receptje, bevált pedig pláne, azonban ezekből a jelzőkből könnyebben kitűnhet, hogy ki-ki merrefelé találhatja meg a magának való szórakozását.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: