Munkával való visszaélés

Volt már szó a távmunkáról, nem is egyszer nemrégiben, de nem lehet ennyivel ezt letudni.

Ezentúl a tisztesség kedvéért nevezzük ezeket ajánlatoknak, a valós lehetőségeket pedig álláslehetőségnek. Nem munkajogi kérdés, ha elfogadunk egy ködös ajánlatot, és azzal nem mengyünk semmire.

Egy irodai vagy kétkezi munkás körülményei ellenőrizhetőek, az otthoni munkánál viszont adott a lehetőség az ajánlatot tevőnek brillírozni. Az nem büntetendő.
A jóhiszeműséget ekkor viszont jobb, ha talomba tesszük. A mai internet valósága, hogy pont azok kerülnek a világ szélére, akik ezzel igazán nem adósak senkinek.

Kapcsolatrendszer, tudás, vagy józanság és kitartás.

Nem érdemes plussz köröket futnia annak, akit amúgy sem vet fel a pénz, mert a "kudarcélményt" az egyenletből kivonva csakis a kezdőpontra juthatunk vissza, ráfüzetés (anyagi kár) esetén ezeknél az ajánlatoknál pedig a legtöbb esetben nincs mit ellenőrizni, igazolni.

Morális, társadalmi kérdéssé kell tenni azt, hogy ezek a felületes, felelősségvállalást nélkülöző ajánlatok ne a társadalom szélére, a figyelmen túlra, hanem valóban az általuk kiharcolt helyükre kerülhessenek.

A csalások szűrése reflexé kell hogy váljon, erre ott van a cégjegyzék, esetleg a Google, ami fontos, mert az ilyen jellegű visszaélés már törvényt sérthet, azonban ezek az ajánlatok megfelelő táptalajra születnek a többi gyengye, vagy kritikán aluli ajánlat között. Üdítő lehetőségnek tűnhetnek, de ez példa értékkel a sorból mégiscsak jócskán kilóg.
 

Mindennek van azonban még egy jól látható hozománya, ami közvetve már többeket érinthet.

Nevezetesen pedig az, hogy azok a lehetőségek is hitelüket vesztik ebben a felhigult, valahol mégiscsak eredendően életképesnek
mutatkozó közegben, amelyek élve kitörési pontot, de hogy a közösségi nézőpontból tekintsünk rá, a boldogulást jelenthetnék a reményüket vesztett, de dolgos, valóban tarthatóan önfoglalkoztató, vagy más emberek és lehetséges munkaadóik számára.
Ez lenne a másik oldal, ami szintén megérne mindezek tudatában egy alaposabb piaci és belső vizsgálatot.

Kategóriák: