Teljeskörű védelem, ingyenes szoftverekkel

A szoftveres védelem kezdőpontja, a tűzfal, ami blokkolja a hálózatról érkező idegen utasításokat.

Comodo-Internet-Securityzonealarm

A tűzfalak általános tulajdonsága, hogy felugró fülekben, színekkel megkülönböztetve kérnek utasítást a valamilyen veszélyességi fokozatba sorolt (azaz az összes) belépési kísérletek jóváhagyására, vagy elutasítására. Ezt a megjelenő két lehetőség közül véglegesen, a pipa bejelölésével eldönthetjük. Ha valamely kísérlet során rossz lehetőséget választottunk a kettő közül, akkor az a tűzfalon belül a belépési kisérletek (programok) belépési listájában később megváltoztatható.

A második, de talán a legfonmtosabb rész, a vírusok elleni védelem. Ezek telepítése egyszerű, nem igényelnek későbbi törődést, csak felismert vírus esetén mutatkoznak meg újra.

avgfree

A Spyware kategóriába sorolt rossz indulatú programkódok elleni védekezést is érdemes komolyan venni és telepíteni valamelyiket az alábbi két szoftver közül.

spyware-terminator

S&D

A védekezést fontos, hogy ne csak a számítógépben bízva hagyjuk, néha, esetleg valamilyen rendellenesség, rendszerlassulás esetén érdemes lefuttatni a háttérben a vírusírtó és a kémprogrameltávolító szoftvereket.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: