Tudatos fogyasztás, hol a határ?

Mikor érdemes megálljt parancsolni magunknak?
Legyélt te ez, legyél te az, hiszen Kaszparov sakkfigurájaként sokkal hitelesebb bennfenntes tudás birtoklója leszel, aki röptében kapja el a legyet.
Ideális tehát, hogy a választás szabadsága érdekében hátra dőlve döntsünk, ténylegesen felhasználjunk, gyarapítsuk ismereteinket vagy szóljunk hozzá valamihez.
Ez a képrejtvény hasonlatos a globalizáció bagatel mémjét zsebrevágó geek figurához, akik az új generáció felnövőire és más mániákusokra apellálnak.

Szenvedélybetegség, vagy valami más forrása lehet-e az internet?
Költői a kérdésre a válasz. Amikor szemforgatva űrt érez az ember, majd ezt
feldolgozná, de ezt elfelejti, akkor a kontroll nélkül tovatűnt, eltesékelt légüres teret preferáló, nem megfelelő processzoridő és memória vagy tárkapacitás ellenében oda nem illő emlékezetességeként láthatjuk viszont a jól megérdemelt főorvosi székben azt, amit a kihasznált alkalmon túl nem értünk.

Sokszor megesik az emberrel, hogy elfelejt gondolkodni, vagy rosszul csinálja, nem a végére jár a lényegi dolgoknak. Direkt vagy nem, ez a szenvedését élő vad esetében lehet elfogadható. Esetleg.

Az, hogy kinek mi a vágya, azt más nem mondhatja meg rendes körülmények közt. Pláne nem egy szoftver, egy alkalmazás, drog, történet, film vagy bármi más.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: