Új utakon

zöld citrom

Ez legfőképpen a fent említettek szerint a forgalomarányos fizetés, vagy meghatározott forgalmú internet csomagok esetén tűnik ki.

Ezekben az esetekben észrevehető az, hogy ha egy internetező sokat használja a net kapcsolatát, de nem képez nagyobb mennyiségű forgalmat, akkor az általa kifizetett havidíj nem teljesen igazságos.

Alacsony forgalom esetén ugyanis elég lehet megvásárolni egy kicsi internetcsomagot, ami kevesebb felhasználható kapacitást takar, de ugyanakkor nem csábít jogvédett tartalmak letöltésére abban az esetben, ha a hónap utolsó számlazárás előtti időszakában még jócskán akad felhasználható adatmennyiség.

Ennek az árából meg lehet vásárolni egy filmet, vagy játékot, ami nem több mint megoldás lehet a szerzői jogokkal hadi lábon álló verziók elterjedésének megakadályozására.

Ez a példa természetesen a korlátlan forgalmú csomagok havidíjainak eseteiben is igaznak bizonyulhat, mivel a használati díj kiszámolható az ár és a felhasznált forgalom függvényében, amit huzamosabb idő után reális értékként lehet kezelni.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: