Valóban olyan nagyon fontos "vallási" kérdés a (ejtsd) megújhodás

Az új lehetőség, új kihívás, az új kihívás pedig újabb felelősséget jelent. Persze nem kérdés, hogy tudjuk ezt felismerni, és kezelni. A vak buzgalom, és a vak bizalom sokszor összetéveszthető, néhányszor meg össze is tévesztendő.

Nem kérdés, hogy mennyire szeretnénk lenni a saját életünknek hírnökei. Egy harc viszont még ezt is életben tartani. A hírnök szerepét.
Aggódó szemlélőként természetes, hogy a lényeges dolgok mellett a kevésbé fontosakra nem fókuszál rá a tekintetünk. Sőt, nem is szeretne foglalkozni efféle, ilyesfajta dolgokkal.
Csakis a lényeg, és csakis az, amely meghatározza a dolgok folyását.
   Ez egyfajta beteljesedése egy régóta és mindenek felett várt a vélelmek szerint is igazolódni látszó dolognak.
Az igazság az idő múlásával beigazolja önmagát, akkor is, ha a körülmények messze rég nem ideálisak ehhez. A hazugság, bármennyire is fájt, sértő volt, elillan, szertefoszlik.
Talán éppen ezért a hazugságokhoz kell igazodni, és legfőképpen akkor, ha az nem "fair".
   Ekkor romlik el ugyanis minden, ekkor kezd el magától is szétesni a világ, ezen a ponton túl  lesz érvénytelen az, ami eddig igaz volt.
Ettől kezd el értelmet nyerni a kultúra (úgy is, mint fogalom), innentől lesz fontos az almának a fája, a vezeklés, a különböző állapotokban eltöltött és kihúzott évek.
Ilyentájt válik fontossá a rezgés, az embert magát körülvevő tér, és lesz, vagyis jön létre az igény, melynek útján a bennünket befolyásoló dolgok elindulhatnak a maguk útján tovább, immár nem keresztezve többé a miénket.

A teljesség nem a politizálás. Ebben a színezetben mindez csak utánanyúlkálás, de legjobb esetben is egy affér a természetanyával.
A teljesség ennél sokkal fontosabb. Nem válhat az értelem a magyarázat áldozatává. Lehetnénk a saját komikumunk által hátrahagyott temetetlen gödör töltelékje?!
Akár úgy is, ahogy a létezésünk okán van jogunk, létezhetőek a kötelességeink? Attól, hogy az élet bizonyos "részlete olykor nem látható", attól még ugyanúgy létezik és diktál, tollba mondja a saját és a körülötte lévő igazát.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: