Windows tonhalszendvics Metro

Beszélhetnénk ma aktuális soronkövetkező Twist Olivérjeként a Windows metro felületével ellátott 8-sa verziójáról, ami szinte öntudatlan állapotban állt az Android mellé, majd mára csak affelől hallani, hogy a Microsoft, mint attya mindennek, hogyan és hova, milyen eszközökben szeretné felhasználni ezt a részletekbe menően is minden bizonnyal sok újítást tartalmazó alaprendszert.

A metro felület tetszik vagy nem érintőképernyőn hasznosul igazán, ezért a táblagépek, az együttműködés a Nokiával egy platformra tereli az informatika végtermékeiként számon tartható okostelefonokat, PC-ket, notebookekat és egyéb már említett érintőképernyős készülékeket.
Ez a mód sokak számára akkora könnyebséget jelenthet, habár a platformok közti átjárhatóság szoftveres szinten továbbra sem lesz teljes, elvben nem lehetséges azonos Windowsos programokkal teletűzdelt telefont és táblagépet birtokolnunk, azonban mégis annyira közelebb hozhatja a felhasználókhoz az eszközeiket, hogy innen kiindulva hamarosan odaérhet az Android mellé.

wifi

A Windows 8 egy olyan kompromisszum, ami a mobilkommunikációban bevált formulákat alkalmazza asztali és hordozható gépeken is, egyrészt a szoftverbolt könnyedségével, másrészt a sokaknak a jövőt jelentő felhőalkalmazásmód szoros támogatásával.
Egyszerű példa egy jól működő fájl vagy képmegosztó weboldal, aminek a használatát jelentősen megkönnyíti egy alkalmazás kontra felhőszolgáltatás, magát a folyamatot, az elérhetőség kérdését pedig magától értetődően megoldja, élményszerű közelségbe hozza a felhasználóknak.

Sokmindennel van így az ember, a túl sok babrálás csak elvonja a figyelmet a lényegről, a használatól és többek közt az egyéniségünknek is gátakat szabhat.
Egyrészt ezért lehet érdekes a következő néhány év, másrészt felvet néhány szarvashibát, amin eddig bárki nyugodt szível ücsöröghetett, hiszen a gépén Windows, a fejében pedig rendszer volt.

Ez nem sértés, és nem bírálat a Windows-ok felé, csupán egy evolúciós lépcsőfok, aminek a hatványai igazabbnak bizonyulnak, mint bármiféle rosszindulat.

Rovatok:

Kategóriák:

Forrás: