Zűrbe kerülhet az Android?!

A legtöbb ember nem látja, hacsak konkrét példán keresztül levezetve meg nem értetik vele akár konyhanyelven, hogy miért működik jobban az eleddig lassabb, erőforrásigényesebb készüléke a frissítés után, illetve, hogy az egyes fejlesztés és
üzletpolitikai szempontból elavultnak számító funkciók miért nem működnek tovább, (ebben egyébként a Microsoft mostanában élen jár).

Teljesítményoptimalizálással jelentősen csökkennek a rendszer igényei, a felszabaduló többletet pedig másra lehet fordítani, például ezidáig komolyabbnak számító applikációk, programok is működésre bírhatóvá válhatnak egy gyengébb hardware-en is.
 

Ez volna az, az elméleti rész.

A gyakorlat azonban az, hogy csak a drágább eszközök gyártói biztosítanak rendszerfrissítést a termékeikhez, mivel ez -nem csak pénzbeli- többletterhet jelent. A mára egyre zsugorodó multik nehéz szívvel biztosítanak önként több irányt, inkább új fejlesztéseknek szentelik a meglévő erőforrásaikat.

A néhány évvel ezelőtti termékáradat mára szerencsésen mérséklődött, fogy az amúgy nagy lélekszámú vásárlóerő, így nincs is akkora igény a mobil eszközökre, mert sokaknak már van.

Manapság inkább az olcsó, olcsónak mondható termékek számára kedvező a piac, mert itt viszont még jelentős haszonra lehet szert tenni.

A kispénzűek tehát még csak most találnak rá a mobil eszközökre, az okostelefonokra, a táblagépekre. Ahogy az idő múlik, a Firefox OS, a Mozilla mobil operációs rendszere ezek közt az olcsóbb gépek közt a jóval kisebb erőforrásigényével, a HTML-5-ös alapjaival, ami eleve webformátum, és pusztán az alapítvány nagy múltjával konkurenciát jelenthet az Androidnak, így az eddig elhanyagolt részletek a jövőben égetően fontossá válhatnak majd.

Annál is inkább, mert egyre népszerűbb az okostelefonok körében a Windows Phone, ami a magasabb árkategóriát célozza.
Az Android sikere a több tízezres, netán százezer forint körüli eszközök közt töretlen, de alulról és felülről is kap, kaphat, ellenfeleket a Mozilla, az Apple (IOS; Ipad, Iphone) és a Microsoft személyében.

Kategóriák: